Turun keskusta on kaupungin sydän

Kaupunki on parhaimmillaan silloin, kun sen keskusta on erityisen houkutteleva ja kiinnostava paikka kokea elämyksiä, nauttia vapaa-ajasta ja toki myös asioida. Turun ydinkeskusta jokirantoineen tarjoaa meille juuri sitä.

 

Kirkot, museot, kauniit rakennukset ja vehreät puistot tekevät Turusta kauniin ja omaleimaisen. Jokivarren eurooppalainen miljöö rakentuu myös lukuisista tasokkaista ravintoloista ja monista tapahtumista, jotka palaavat katukuvaan heti koronan jälkeen.

 

Urbaani tunnelma syntyy ennen muuta ihmisistä. Turun keskusta on lämminhenkinen kohtaamispaikka, jossa aurinkoisena päivänä jokivarsi vilisee ulkoilijoita. Kauppapaikat ja kivijalkaliikkeet tarjoavat asiakkaille lukuisia ostosmahdollisuuksia ja monipuolisia palveluja.

 

Turun uusi kauppatori avataan ensi vuonna. Jo nyt torin ympäristö on kehittynyt valtavasti toriparkin rakentamisen aikana. Ensin valmistui Wiklundin remontti, Hansa-kortteli on aivan uudessa uskossa ja Börs nousee parhaillaan. Yksityiset investoinnit osoittavat, että Turun tulevaisuuteen suhtaudutaan myönteisesti.

 

Saavutettavuus on tärkeää. Toriparkki luo mahdollisuuden sille, että autolla pääsee edelleen ytimeen, mutta katutilaa voidaan varata kävelylle. Bussit tulevat edelleen kulkemaan kahdella torin sivulla, mutta onneksi ne sähköistyvät ja siten melu- ja päästöhaitat vähenevät.

 

Turun keskustaa on kehitetty ponnekkaasti kaupungin yhtenä strategisena kärkihankkeena ja tulokset näkyvät. Vielä hiukan tulee laittaa lisäpanostuksia siisteyteen, sekä tärkeimmät korttelit kuntoon – kuten esimerkiksi kauppahallin vierusta.

 

Seuraavaksi katse kääntyy Turun vanhan kaupungin elävöittämiseen. Yliopistojen, Tuomiokirkon ja vanhan suurtorin alueelle on tehty nyt ensimmäisiä visioita ja mitä mahdollisuuksia meillä sillä alueella onkaan.

 

Sini Ruohonen

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Kirjoitus julkaistiin Turun Seutusanomissa 18.3.2021

Turun keskusta on kaupungin sydän
Merkitty: