Kaupunginhallituksen puheenjohtaja: Turusta kansainvälisen tason pääsiäispääkaupunki

Turku profiloituu kansainvälisenä pääsiäispääkaupunkina. Konsepti on mietitty pitkälle ja sitä voidaan alkaa toteuttaa välittömästi. Nyt ei ole aikaa hankkia poliittista enemmistöä tai järjestää kansalaisraateja, sillä toimeenpanolla on jo kiire.

Kaupunkilaisille järjestetään pääsiäispyhien aikana munajahti kaupungin ydinkeskustassa.  Kaupungin 40 000 opiskelijan joukko kutsutaan mukaan suklaamuna-aarteiden piilottamiseen. Tänä vuonna munajahti toteutetaan virtuaalisesti.

Ylin virkajohto ja keskeiset luottamustoimien hoitajat pukeutuvat trolleiksi ja noidiksi ja kiertävät jokirannassa kuulostelemassa turkulaisten pääsiäistuntoja. Tänä vuonna kiertämisen sijaan päivystetään somessa.

Virpomista ei enää tänä vuonna pääsiäispääkaupunkitapahtumasarjaan ehdi sisällyttää, mutta tulevina vuosina kaupungin omat huippu-urheilijat keräävät lenkeillään pajunoksia ja toimittavat niitä kaikkiin päiväkoteihin lasten askarreltavaksi.

Konseptin kiinnostavin osuus on Koko kaupunki tiputanssii -tapahtuma. Nyt poikkeusaikana toteutus on virtuaalinen ja sen organisoi Visit Turku yhdessä Turun Filharmonisen orkesterin kanssa. Osallistumislinkki tulee hetkenä minä hyvänsä kaupungin verkkosivuille.

Rahoitusta haetaan ainakin OKM:sta, EU:lta, YK:lta, ELY:ltä ja AVI:lta. Viestinnästä vastaa kaupungin kanssa yhteistyössä uusi Turku Center -markkinointiyhteenliittymä.

Turku haluaa toivottaa kaikille kaupunkilaisille aurinkoista huhtikuun ensimmäistä ja mukavaa pääsiäistä.

Sini Ruohonen, Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja: Turusta kansainvälisen tason pääsiäispääkaupunki