Varsinais-Suomen etua ajettava valtakunnallisesti

Varsinais-Suomi on uusista hyvinvointialueista toiseksi suurin yli 480 000 asukkaallaan. Maakuntamme on elinvoimainen ja monet kaupungeistamme kasvavia. Heti Uudenmaan jälkeen Varsinais-Suomessa sote-menot ovat kasvaneet koko maan vertailussa vähiten (33,1 % per asukas) vuosien 2010–2020 aikana.

Sote-uudistuksessa päädyttiin valitettavasti peräti 21 uuteen hyvinvointialueeseen. Pienimpien väestöpohja on alle 100 000 asukasta. On riski, että rahoitamme jatkossa muun maan sotea.

Siksi tarvitaan vahvaa vaikuttamista Varsinais-Suomen puolesta. Rahoituksessa on vaadittava reiluja pelisääntöjä, ja pienimpiä alueita muualla Suomessa on yhdistettävä pikaisesti toisiinsa, jos toimintaedellytyksiä ei ole.

Varsinais-Suomesta on nostettava esiin yliopistojemme merkitys lääke- ja hoitotieteellisessä koulutuksessa ja tutkimuksessa sekä TYKS:n erityisosaaminen vaativassa erikoissairaanhoidossa. Kaksikielisyys tulee pitää hyvinvointialueemme strategisena vahvuutena.

Tarvitsemme uusista aluevaltuutetuista koko Varsinais-Suomen puolustajia, jotka ajavat tinkimättömästi maakuntamme etua erilaisilla valtakunnallisilla foorumeilla.

 

Sini Ruohonen

Varsinais-Suomen etua ajettava valtakunnallisesti
Merkitty: