Kiinnostavassa, kansainvälisessä kaupungissa tapahtuu. Viime elokuussa Eurooppa-foorumi järjestettiin Turussa ensimmäisen kerran ja kolmipäiväinen keskustelutilaisuuksien sarja oli menestys.

Nyt kaupunginhallitus päätti, että Turku liittyy jäseneksi perustettavaan Eurooppa-foorumi yhdistykseen. Tarkoitus on, että tapahtuma järjestetään jatkossa vuosittain ja toivottavasti siitä tulee entistäkin kansainvälisempi huippupuhujineen ja -vieraineen.

Kuva: Olli Sulin

Eurooppa-foorumi tarjoaa keskustelualustan ja tietoa eurooppapolitiikasta meille varsinaissuomalaisille. Sen lisäksi tapahtuma houkuttelee asiasta kiinnostuneita vaikuttajia ympäri Suomea ja myös muista maista.

Eurooppa-foorumi tarjoaakin oivan tilaisuuden kertoa vierailijoille, mikä on tunnin junan, meriteollisuuden ja alueemme koko positiivisen rakennemuutoksen merkitys koko Suomelle ja jopa rajojen yli. Tapahtuma tuo koko talousalueellemme taloudellisia ja imagollisia hyötyjä.

Kansainvälinen, kesäinen tunnelma ja asiapitoiset keskustelutilaisuudet Auran rannoilla ovat juuri sitä, mitä Turku ansaitsee. Porin Suomi-Areena on osoittanut, että yhteiskunnallinen tapahtuma voi täyttää kaupungin hotellit ja ravintolat koko viikoksi.

Kaikkein tärkeintä on se, että välitämme oikeaa informaatiota EU:sta ja Euroopan Unionin mahdollisuuksista meille suomalaisille. Heikko ja hajanainen Eurooppa ei taatusti ole pienen syrjäisen Suomemme etu.

Turun Eurooppa-foorumi on kaupunkilaisille ja koko seutukunnalle ainutlaatuinen mahdollisuus viedä ainutlaatuista aluettamme maailmankartalle.

 

Kirjoitus on kaupunginhallituksen kokoomusryhmän yhteinen: Lauri Kattelus, Sini Ruohonen, Niko Aaltonen ja Anu Perho. Kirjoitus on julkaistu Turun Sanomissa 13.12.2018.

Turku elää tapahtumista
Merkitty: